Fem pedagogia sobre les activitats del medi natural

 

Hi ha tasques pròpies del món rural que sovint són desconegudes o estan poc valorades pel món urbà, però que en canvi tenen una importància cabdal per l’equilibri del medi natural. La caça, la gestió forestal o l’adobat orgànic amb fems i purins són imprescindibles i van molt més enllà de l’activitat en concret.

 

Per explicar el valor que tenen, i de quina manera ajuden a fer que el medi natural sigui sostenible, hem treballat una campanya pedagògica amb la Fundació del Món Rural, que ha liderat un grup de treball on hi ha també el Centre de la Propietat Forestal, el Cos d’Agents Rurals, la Federació de Caça, Unió de Pagesos, Joves Agricultors i Ramaders de Catalunya, el Consorci Forestal de Catalunya i la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya.

 

Hem fet tres càpsules animades, àgils i entenedores, que expliquen les aportacions que fa cadascuna d’aquestes activitats. La caça, per exemple, ajuda a evitar accidents de trànsit, fa que s’equilibren les poblacions de fauna salvatge i es prevé malalties animals.

 

 

Una bona gestió forestal, d’altra banda, manté els boscos equilibrats i es fa imprescindible en un clima mediterrani com el català, per evitar incendis i contribuir a la biodiversitat.

 

 

I l’adobat orgànic amb fems i purins, finalment, fa que els sòls agrícoles tinguin més vida i siguin més productius, els estimula, i també estalvia l’ús d’adobats químics.

 

 

A més a més, aquestes animacions les hem acompanyat de tres infografies estàtiques que resumeixen el valor de cada activitat. El 21 de març, coincidint amb el Dia Internacional dels Boscos, la Fundació del Món Rural va començar a difondre aquest material a les seves xarxes socials i a les de les entitats adherides a la campanya.

 

MonRural

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*