Els primers passos d’Incís Films, la productora associada a Giny

 

A Giny ens agrada molt explicar històries. És el que fem i el que ens agrada més fer. Ajudem a institucions, fundacions, associacions, empreses, fires i festivals, personalitats públiques, etc. que tenen alguna cosa per explicar. I busquem la manera més creativa i efectiva de fer-ho.

 

Cada vegada més, però, hem anat veient que hi ha històries que voldríem explicar amb més profunditat i calma. Idees pròpies a les quals volem dedicar-hi més temps i recursos, perquè requereixen un altre format per ser explicades.

 

La primera va ser el programa Joves amb Idees, on vam conèixer l’experiència de joves compromesos i implicats que, des de sectors i àmbits socials, laborals o acadèmics diversos, tiren endavant les seves iniciatives malgrat totes les dificultats. Vam desenvolupar aquest projecte propi amb el suport de la conselleria de Joventut de la Generalitat de Catalunya i de la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

 

Un altre projecte de llarg format va ser Sense Límits, una sèrie sobre esportistes que es va emetre per Esport3. Cada capítol narrava la trajectòria professional d’esportistes catalans com la Núria Picas, en Carles Checa o en Gerard López.

 

En aquest punt, vam creure positiu i necessari impulsar la creació d’una productora audiovisual associada a l’agència i des d’on desenvolupar projectes amb un alt valor afegit i innovant amb nous formats. Incís Films està especialitzada en documentals, programes de televisió i espots.

 

El primer projecte va ser L’Ofici de Viure, presentat pel periodista Gaspar Hernández i que va ser emès per TV3 des del mes d’octubre de 2017 fins al gener de 2018. En cada capítol, el programa busca formes alternatives de pensar i de viure per fer front a les dificultats que suposa el dia a dia en la societat actual. És la versió televisiva d’un programa que va començar fa 10 anys a Catalunya Ràdio.

 

Incís Films també ha produït el documental Imaginar un País. El Congrés de Cultura Catalana, que es troba en la fase final de producció. El documental combina imatges del Congrés amb entrevistes realitzades a personalitats del món polític, cultural i acadèmic dels Països Catalans que van tenir un paper destacat en el Congrés.

 

A més, podem dir que Incís Films ha començat amb bon peu, ja que L’Ofici de Viure ha estat guardonat amb un Premi Zapping a la qualitat audiovisual, concretament el Premi valors. L’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals va destacar que el programa “proporciona eines assequibles a tothom per afrontar amb optimisme els reptes de viure a la societat actual.”

 

Un bon inici per un camí que de ben segur serà molt llarg.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*