Tutorials: explicar eines complexes d’una manera senzilla

 

Els tutorials són audiovisuals que permeten explicar, en pocs minuts, el funcionament d’una eina, plataforma o programa que d’una altra manera requeriria molt més temps. És una forma senzilla, clara i molt visual de resumir breument com s’ha de fer ús d’una eina complexa.

 

Això és el que hem fet per a l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (EAPC). Hem resumit en tres infografies animades el funcionament de tres eines internes que utilitzen els funcionaris de la Generalitat de Catalunya, per tal que quan una persona ha d’aprendre com s’utilitza una d’aquestes plataformes ho pugui entendre fàcilment sense necessitat de llegir un manual molt llarg i complex ni d’assistir a feixugues jornades de formació.

 

 

Una altra infografia animada tutorial que hem elaborat darrerament és per explicar el procés de digitalització certificada que duen a terme els treballadors de la Diputació de Barcelona en menys de tres minuts. Amb aquest audiovisual mostrem de manera entenedora i molt gràfica en què consisteix la Política de Digitalització i quina és la finalitat.

 

 

Les infografies animades també faciliten la tasca d’ordenar i estructurar volums d’informació considerables i així facilitar-ne la seva consulta. Un bon exemple n’és aquesta infografia que vam dissenyar per Enciclopèdia.cat, el cercador d’Enciclopèdia Catalana. En menys de tres minuts t’expliquem què és el nou portal, quina informació s’hi pot trobar i com està organitzada.

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*